LED’s go green: het solar lichtsnoer

LED’s go green: het solar lichtsnoer

De dagen worden weer langer en de zon schijnt wat langer. Tijd om je tuin weer helemaal summer proof te maken. Hoe? Met een leuke tuinset, leuke bloemen en planten en sfeervolle tuinverlichting. Want lampen zijn de échte sfeermakers en natuurlijk ook zodat je niet in het donker zit, wanneer je op een heerlijke lente- of zomeravond in je tuin nog van een lekker koud drankje geniet. Wil je gaan voor de meest energiezuinige en milieuvriendelijke optie voor tuinverlichting? Dan is een solar lichtsnoer helemaal perfect voor jou. Solar verlichting wordt steeds populairder en wij begrijpen wel waarom! In deze blog vertellen we je alle ins & outs over een solar lichtsnoer. Lees snel verder!

Hoe werkt het solar lichtsnoer?
Het woord ‘solarverlichting’ staat letterlijk voor ‘zonverlichting’. Dit betekent dat een solar lichtsnoer verlichting geeft dankzij de zon. Hoe dit werkt? Het lichtsnoer wordt geleverd met een zonnepaneel. Het zonnepaneel krijgt overdag de benodigde aantal zonuren, waarna het werkt als een batterij voor het lichtsnoer. Het zonlicht wordt namelijk omgezet in energie en zo opgeslagen in de batterij. Wanneer het avond wordt en het donker wordt, gaat de lamp automatisch aan dankzij een ingebouwde sensor.

Hoelang het opladen van het paneel duurt, hangt uiteraard af van hoe zonnig het is. Op een meer bewolkte dag met zowel wolken als zon, zal het opladen dan ook langer duren dan op een heldere, zonnige dag. Maar wist je dat het solar lichtsnoer van a sunny day ook opgeladen kan worden met een USB?

Wat zijn de voordelen van solar verlichting? 
1. Energiezuinig
Omdat solarverlichting geen elektriciteit van het net gebruikt, is het erg energiezuinig.
2. Snoerloos
Behalve het lichtsnoer zelf natuurlijk 😉, bevat solarverlichting geen kabels en stekkers, waardoor je vrijheid hebt om het te plaatsen waar je maar wil in je tuin. Je hoeft geen rekening te houden met een stroompunt in de buurt van het snoer. Let er natuurlijk wel op dat je het paneel op een zonnige plek plaatst.
3. Hoge lichtopbrengst
Dankzij de LED lichtbronnen, geeft het snoer een hoge lichtopbrengst. Genoeg dus om je tuin te verlichten en zo niet te struikelen over dat bonsai boompje in je tuin!
4. Milieuvriendelijk
Het is één van de meest milieuvriendelijke vormen van verlichting, omdat de energiebron onze moeder natuur is. Geen fossiele brandstoffen en geen uitstoot van schadelijke stoffen. Let´s go green!
5. Kostenbesparend
We begrijpen als geen ander dat je met de energierekeningen anno 2023 rekening wil houden met het energieverbruik. En geen elektriciteit van het net betekent geen energiekosten.
6. Onderhoudsarm
Omdat er geen bedrading nodig is en de lampen automatisch worden geactiveerd en gedeactiveerd, vereist een solar lichtsnoer zeer weinig onderhoud. De LED lampen hebben daarnaast een lange levensduur, dus hoeven niet snel vervangen te worden.
7. Inbraakveiligheid
We hopen natuurlijk dat het niet nodig gaat zijn, maar een lichtsnoer dat automatisch aanspringt wanneer het donker is, kan bijdragen aan het afschrikken van inbrekers.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van het solar lichtsnoer is enige (basis)kennis handig. In de volgende blogpost zullen we dieper ingaan op de meestgestelde vragen rondom het solar lichtsnoer, zoals: waar kan ik het best het paneel plaatsen? Is het paneel waterbestendig? Mis het niet!

Terug naar blog