Het verschil tussen glazen en plastic LED-lichtbronnen in lichtsnoeren

Het verschil tussen glazen en plastic LED-lichtbronnen in lichtsnoeren

LED-lichtbronnen zijn echte sfeermakers. Of je ze nu in je huis gebruikt, in je tuin of op je balkon of meeneemt tijdens een caravan-vakantie, één ding is zeker: gezelligheid is gegarandeerd. De keuze tussen allerlei types lichtsnoeren kan lastig zijn. Bijvoorbeeld de kleur, grootte en stroom versus solar. Maar er zitten ook verschillen tussen het materiaal van de lichtbron. Kies jij voor een glazen of een plastic LED-lichtbron? Wij vertellen je de verschillen.

Kunnen LED-lichtbronnen verkleuren?

Ja, dit kan zeker. Maar dit is enkel het geval bij plastic LED-lichtbronnen. Over tijd kan de lichtbron gaan verkleuren en dit kan de lichtopbrengst erg verminderen. Bij glazen lampjes schijnt er dan ook meer licht doorheen.

Stof en vuil

Nog een voordeel van glazen lampjes is de stof- en vuilbestendigheid. Na verloop van tijd zal stof/vuil zich op gaan hopen op plastic lichtbronnen. Dit lijkt in eerste instantie geen probleem. Maar omdat de lichtintensiteit heel hoog is en dicht onder de LED zit, gaat dit stof en vuil zich opwarmen. Dit kan heel heet worden, met als gevolg dat het kunststof lokaal smelt en het stof/vuil in het kunststof vast brandt. Dit is niet het geval met glazen lampjes. Indien je voor plastic lampjes kiest, zul je ze dus echt wat vaker moeten schoonmaken.

Waterdicht lichtsnoer

Wil jij een gezellige oase creëren in je tuin of op je balkon? Dan raden we aan om voor glazen LED-lichtbronnen te gaan. Waarom? Doordat condens en waterdamp door de afsluiting van kunststoffen lampjes kunnen doordringen. Dit betekent dat er uiteindelijk vocht terecht kan komen in het lampje. Bij glas is dit niet het geval.


Breekbaarheid

Hoewel wij van a sunny day onze klanten altijd aanraden om een lichtsnoer met twee personen op te hangen, kan een ongeluk natuurlijk in een klein hoekje zitten. Glas is breekbaar, dat weten we allemaal. Plastic lichtbronnen zijn steviger en daarmee een stuk minder breekbaar.

Krasbestendigheid  

Last but not least: de krasbestendigheid. Ga jij voor kunststof LED-verlichting en wil je het lampje gaan schoonmaken? Let dan op, want op kunststof kunnen nou eenmaal eenvoudiger krassen ontstaan. Glas is een stuk beter bestand tegen krassen.

Nu jij up-to-date bent over het verschil tussen glazen en plastic lampjes, kun je een weloverwogen keuze maken. Heb jij de collectie LED lichtsnoeren van a sunny day al gezien? Of de losse lichtbronnen, die zowel in glas als kunststof beschikbaar zijn?
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.