5 voordelen van wierook

5 voordelen van wierook

Een eeuwenoud begrip dat iedereen kent: wierook. Veel mensen linken het aan spiritualiteit en religie, maar het heeft nog veel meer functies. Wij zetten een aantal voordelen van dit populaire mengsel van aromatische, organische stoffen voor je op een rijtje. Lees snel verder!

5 voordelen van wierook

Ontspanning

Het is niet voor niets dat wierook zo populair is en blijft. Het werkt namelijk rustgevend. Een zachte aroma werkt kalmerend en zorgt ervoor dat je tot rust komt. We leven in een tijdperk waarbij we veel multitasken. Het is ontzettend belangrijk om even een moment voor jezelf te creëren. Steek wat wierook aan en kruip op de bank met een kopje thee en je favoriete boek en/of muziek. Even offline en geen stress.

Natuurlijke luchtzuivering
We willen natuurlijk allemaal dat ons huis heerlijk ruikt. Er zijn dan ook veel luchtverfrissers op de markt. Met wierook zuiver je de lucht natuurlijk, het bevat namelijk geen agressieve chemicaliën (wat de bekende luchtverfrissers wel bevatten). Hierdoor kom je snel af van ongewenste huishoudelijke geuren zoals geuren door koken, huisdieren, vochtige kleding etc. Je kunt uiteraard zelf je favoriete geurtje kiezen, om zo je huis nóg meer een persoonlijke touch te geven.

Muggen
Wist je dat er speciale wierook bestaat tegen muggen? Deze bevat een citronella geur en houdt de muggen op afstand. Perfect voor een avondje op je balkon of in je tuin!

Natuurlijk slaapmiddel
Steeds meer mensen krijgen helaas te maken met slapeloosheid. Dat is ook niet gek, want zoals we al eerder zeiden: we zijn vaak non-stop bezig en vaak ook nog met meerdere dingen tegelijk. Wierook ontspant je lichaam en geest, waardoor je gemakkelijker in slaap zult vallen. Angst zal worden verminderd en het zenuwstelsel wordt vertraagd. Sweet dreams!

Focus
Ondanks dat het zorgt voor enorme ontspanning, zal het je helpen om een betere focus te hebben. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld thuis aan het werk of studeren bent. Muziek kan voor afleiding zorgen, terwijl wierook zal helpen om niet afgeleid te raken van je doel.

Genoeg redenen dus om aan de slag te gaan met wierook! Dit zijn slechts een aantal voordelen. Het heeft heel erg veel voordelen en zoals eerder benoemd, is het uitermate geschikt voor meditatie, yoga of een spirituele sessie.

Tegenwoordig zijn er veel moderne varianten. Denk hierbij aan een mooie, stijlvolle wierookhouder die ook nog eens praktisch is. Je kunt ze in verschillende kleuren, materialen en vormen vinden bij a sunny day. Je vindt ze door hier te klikken.

Terug naar blog